Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Bij het gebruiken van onze site accepteer je de voorwaarden.

Verhaal

De ware kunst van sinaasappels telen

Geschreven door Kees van den Heuvel, Area Manager Egypte

De sinaasappel is een product dat massaal geconsumeerd wordt. Zowel uit de hand of in de vorm van sap is de sinaasappel wereldwijd erg populair. Dit massaproduct wordt in verschillende productiegebieden en teeltomstandigheden gekweekt. Bij Chainn halen we een groot deel van de sinaasappels uit de Nile Delta in Egypte. Hier zit het bedrijf Natures Delight gevestigd. Dit bedrijf is onderdeel van de grootste tapijtenproducent van de wereld; Oriental Weavers Group. Een opvallende combi, hoor ik je denken… Maar Oriental Weavers Group zag een gat in de markt en trad vol ambitie toe tot de markt van fruitproductie. Een goede stap, want vandaag de dag heeft Natures Delight een productiecapaciteit van 140.000 ton en een pakhuis van 20.000m2 en is het bedrijf hard op weg om de grootste fruitproducent in Egypte te worden.

Kwaliteit boven alles
Het pakhuis is voorzien van de modernste productielijn die je je maar kunt bedenken. Bij Natures Delight staat de kwaliteit van werken hoog in het vaandel en dus is er veel aandacht voor het creëren van optimale werkomstandigheden. Hierdoor hebben de medewerkers veel plezier in hun werk en worden de sinaasappels met de grootste zorg en een grote glimlach verwerkt. Met dat extra stapje spat de kwaliteit van hun sinaasappels af.

Zuid-Afrikaanse style
Dat Natures Delight zulke kwalitatieve sinaasappels produceert, heeft ook te maken met de manier van telen. De manier waarop de fruitbomen worden behandeld is van grote invloed op de kwaliteit van de vrucht. Daar de beste manier in vinden is echt een specialisme. Je zou het zelfs een ware kunst kunnen noemen, als je het mij vraagt. Gelukkig weten ze bij Natures Delight heel goed hoe je de sinaasappel het beste kunt telen, namelijk volgens Zuid-Afrikaanse technieken. Marius Bouwman is binnen Natures Delight verantwoordelijk voor de teelt en heeft de allerbeste technieken meegenomen uit Zuid-Afrika en deze doorgevoerd binnen het productiebedrijf in Egypte. Het resultaat: de beste, lekkerste en mooiste sinaasappels ter wereld. Een echte kunstenaar, die Marius!

Meer interessante verhalen

Kees van den Heuvel - Accountmanager

Klaar voor een efficiënte supply chain?

Wij ook! Ons team staat klaar om jouw in- of verkoopproces te faciliteren met een 100% inzichtelijke supply chain.

  • 24/7 inzicht in het proces

  • Eerlijke handel

  • Diepgaande kennis

  • De beste kwaliteit